Mikroneulaus - ihonkuntopalautus

Mesoterapia on toimenpide, joka auttaa taistelemaan ihon vanhenemista vastaan ilman kirurgin veistä. Ranskalainen lääkäri Michel Pistor keksi sen jo 1900-luvun puolivälissä, joten kyseessä on pitkään käytössä ollut menetelmä. Mesoterapiassa ihon sisään pistetään kehossa luonnollisessa muodossa olevia vaikuttavia aineita hyvin ohuilla neuloilla. Toimenpiteestä on apua erilaisten ongelmien hoidossa. Me Salonki-Salicessa keskitymme kasvojen ihon, kaulan ja dekolteen alueen nuorentamiseen.   Mesoterapiassa käytettävien ihoon vietävien vaikuttavien aineiden sekoitukset koostuvat aineista, joita on kehossa myös luonnollisessa muodossa. Ne ovat siten vaarattomia eivätkä aiheuta yleensä allergiaa. Kyseisiä aineita ovat aminohapot, koentsyymit, vitamiinit, hyaluronihappo, mineraalit ja nukleiinihapot. Käytettävät hoitoaineseokset tuodaan suoraan Ranskasta. Vaikuttavat aineet valitaan hoidettavan potilaan ongelmien mukaisesti.

Mesoterapiahoito   Mesoterapia on hyvin yksinkertainen – pienillä pistoksilla viedään aktiiviaineet ihon keskikerrokseen eli dermikseen. Käytettävä neula on erittäin ohut, mutta koska pistokset tehdään tasaisin välein ihon läpi, toimenpide tuntuu hieman epämukavalta. Puudutusta ei kuitenkaan tarvita. Aluksi merkitään iholle ne kohdat, joihin pistoksia tehdään. Mesoterapian vaikutus on hyvin tehokas, koska vaikuttavat aineet viedään suoraan ihon sisään. Tämä varmistaa sen, että aineet imeytyvät tietyille alueille eivätkä leviä elimistöön. Kyseinen vaikutus on esim. voiteilla, sillä ihon verenkierto levittää voiteen aktiiviaineet muualle ja tällöin vähenee aineiden vaikutus tietyllä alueella. Tarkempia tietoja pistosten määrästä ja käytettävistä vaikuttavista aineista kannattaa kysyä vastaanotolla, sillä ne riippuvat potilaasta ja hänen ongelmistaan.

Lisätietoja mesoterapiasta
Mesoterapiaa suositellaan erityisesti ihmisille, joilla on rasvainen iho, sillä hoito supistaa ihohuokosia ja normalisoi ihon pH-tasoa. Hoidon jälkeen iho ei ole enää niin rasvainen eikä kiillä. Hoito parantaa samalla myös kuivaa ihoa, vilkastuttaa verenkiertoa ja tekee ihonväristä kauniimman. Mesoterapia ei sovi kuitenkaan potilaille, joilla on diabetes, onkologisia ongelmia (syöpäkasvain), sydäntahdistin, vaikea akne eikä raskaana olevalle potilaalle. Toimenpidettä kannattaisi harkita myös ennen jotain tärkeää tapahtumaa, esimerkiksi ennen häitä, jotta oltaisiin mahdollisimman kauniita tuona tärkeänä päivänä.

Ennen toimenpidettä ja sen jälkeen
Mesoterapiahoitoon ei tarvitse valmistautua mitenkään erityisesti. Tärkeää on vain se, että kasvojen iho puhdas. Hoitopäivänä ei saa käyttää voiteita, käydä saunassa tai solariumissa. Kyseiset toiminnot saattavat tukkia ihohuokosia ja herkistää liikaa kasvojen ihoa. Kun iho on puhdistettu ja kuolleet ihosolut kuorittu, aktiiviaineet imeytyvät nopeammin ihon sisään ja vaikuttavat tehokkaammin. Mikrohionta on yksi mahdollisuus ihon puhdistamiseen.   Toimenpiteen jälkeinen hoito on myös yksinkertaista. Mesoterapia ei rajoita päivittäistä elämänrytmiä – kaikkia toimia voi jatkaa normaalisti. On vain muistettava, että samana päivänä ei saa käyttää meikkiä tai voiteita, sillä ihon tulee antaa levätä, jotta kaikki aktiiviaineet vaikuttaisivat mahdollisimman hyvin ja että ihohuokoset saisivat levätä. Meikki tukkii ihohuokoset ja hoidon positiivinen vaikutus saattaa vähentyä. Vaikka toipumisaikaa ei tarvita, ihminen saattaa haluta jäädä toimenpiteen jälkeen kotiin, sillä iho on todennäköisesti hieman punertava. Jotta tulos olisi kestävämpi ja muutokset huomattavampia, suositellaan hoidon toistamista. Kasvoille voidaan tehdä mesoterapiahoito kerran viikossa yhden kuukauden ajan, vartalolle kerran viikossa kymmenen kerran hoitokuurin ajan. Jotta tulokset olisivat kestävämpiä, 2–3 kolmen kuukauden jälkeen voisi ottaa yhden lisähoidon